Vandra i Spanien

Spanien har mycket fantastisk natur att bjuda på. Och att ge sig ut på vandring kan vara ett av de absolut bästa sätten att uppleva den. Med många olika alternativ har Spanien länge varit en favoritdestination för många vandrare världen över. Här vill vi slå ett slag för vandringsäventyr i Spanien och ge dig något att se fram emot vid ditt nästa eller första besök i landet.

Förbered dig rätt

Förberedelserna är alltid väldigt viktiga när det kommer till vandring. Du ska alltid se till att planera rutten ordentligt och ta reda på vilken sorts terräng du kommer att vandra genom. Ta också och titta i din garderob för att försäkra dig om att du har de rätta kläderna för jobbet. Tänk på att kolla upp temperaturen för den delen på året du tänker vandra och se till att dina kläder är välanpassade värmen eller kylan. Tänk på att det fortfarande kan bli kallt på kvällen och se till att ha med dig bland annat ett par ordentliga friluftsbyxor.

Välj en vandringsled

En vandringsled är alltid ett bra sätt att uppleva ett nytt område och Spanien har många att välja mellan. Du bör självklart alltid se till att välja en vandringsled som passar dig och din erfarenhetsnivå.  Men här kommer några förslag på populära vandringsled:

  • El Camino – eller El Camino de Santiago som den heter officiellt, är en pilgrimsvandringsled som varje år omkring 300 000 människor vandrar.  Men få går alla 80 milen, utan nöjer sig istället med att bara tackla delar av den.
  • Caminito del Rey – dubbad som världens farligaste vandringsled som efter omfattande renoveringar öppnades upp igen 2015 efter nästan 14 år. Medan vandringsleden är säkrare numera är det fortfarande inget för den svaghjärtade att tackla.
  • Camino Finisterre – en fantastik led som går ut mot havet till Fisterra som ligger längst ut på en av Spaniens nordvästra spetsar. Namnet betyder ”världens ände” och vägen ut dit går genom ett frodigt odlingslandskap.

 

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.