Tunnelbana och buss

Tunnelbana och bussbiljetter

Man kan köpa biljetter för enskilda resor i tunnelbanan för ca 1,35 euro/biljett. Om man ska åka tunnelbana mer än under en dag, eller har för avsikt att göra mer än 5 resor med tunnelbana eller buss, är det bäst att köpa en T10-biljett.

Barcelona Card Transport och rabattkort

Vilken färdbiljett man väljer att köpa beror på hur många resor du tänker göra. Om du inte vill köpa en biljett per resa ska man köpa en speciell värdebiljett, Barcelona Card, som ger obegränsat antal resor under vistelsen. Försök att planera för framtiden också. Om du bokar ditt hotell och viktiga händelser samtidigt som du bokar Fly.com eller Orbitz researrangemang det oftast lättare. En organiserad semester är en avslappnad en!Barcelona Card ger dig också rabatter på entrépriser till utställningar etc. och ven rabatter i vissa restauranger och souvenirbutiker.Om du vill ha obegränsat antal resor i kollektivtrafiken under hela din semester ska man välja Barcelona Card. Det kan spara dig mycket tid och pengar att inte behöva att köpa biljetter vid varje resa.

T10-färdbiljett

En T10 ger dig 10 resor med tunnelbana, bussar och spårvagnar i områden inom Zon 1. Dom mest intressanta delarna av Barcelona ligger inom Zon 1. Det är möjligt att köpa en T10-biljett för dom andra av övriga 6 zoner, dock finns de flesta av Barcelonas sevärdheter och stadens centrum inom Zon 1.En T10 kostar ca 7,70 euro och kommer att bespara dig besväret att köpa enskilda biljetter för varje resa samt att du sparar pengar. En normal enkel resa biljett kostar 1,35 euro så med en T10-biljett sparar man alltså 5,80 euro på 10 resor.T10 är giltigt under obegränsad tid inom ett kalenderår. Observera att använda T10 för varje person som ska åka och sätta in kortet i biljettläsaren och sedan dra ut den helt från läsaren, detta kommer att frigöra vändkorset att låta dig gå genom.Du kan köpa en T10 på tunnelbanestationen och på flygplatsen vid ingången till RENFE-tåget. T10 gäller på RENFE-tåget till flygplatsen, men inte giltigt på expressbussen till flygplatsen.T10-biljetten kan användas på mer än ett transportmedel och alla räknas som en enkel resa om resan är kortare än 1 timme och 15 minuter. Detta innebär till exempel att du kan göra byten på tunnelbanestationer eller byta från tunnelbanan och hoppa på en buss så länge den totala längden på resan är mindre än 1 timme och 15 minuter. Observera att du inte kan komma tillbaka in i tunnelbanan om man har gått åt, det räknas som en ny resa.Varje gång man använder sin T10-biljett får man se hur många resor det finns kvar på LCD-displayen på biljettläsaren.

Navigera i Barcelonas tunnelbana

Alla huvudingångar har en väggkarta som hjälper dig att planera din resa. Men du kan också be i biljettluckan om en gratis tunnelbanekarta karta att ta med dig.