Studera i Barcelona

Därför bör du studera i Barcelona

Att studera utomlands kan vara ett av livets stora äventyr. Att som ge sig ut på denna resan brukar dessutom innebära många nya upplevelser, något som gör att man växer mycket som människa under kort tid.

I just Barcelona så får man dessutom förutom en bra utbildning även möjligheten att utforska en en otroligt vacker stad med rik historia och trevliga människor.

Om man studerar via någon av alla de internationella anordnare som finns så brukar man även stöta på många andra unga människor från hela världen. Alla där av samma anledning som dig, att bli utbildade inom sitt valda område och dessutom få se en ny del av världen.

Typ av utbildning

studentEn vanlig utbildning att gå utomlands är självfallet språkstudier. Genom att lära sig i språkets hemland så får man förutom lärare som oftast själva har språket som modersmål även mycket vardagliga erfarenheter. Man hör dagligen människor använda sig av språket runt sig och tvingas dessutom även själv att använda det.

Utöver språk så finns det dock självklart även många andra ämnen att studera. En del företag erbjuder till exempel förutom språkstudier även saker som studier på EU Business School – Barcelona Campus. Här kan man studera många olika business-relaterade ämnen på universitetsnivå. Bland annat Finans, marknadsföring, internationell handel och många andra utbildningar.

Boende

Precis som i många andra stora städer så kan det vara en utmaning att hitta boende. Som tur var brukar anordnarna av studierna ofta ha kontakter och på så sätt hjälpa dig i ditt sökande efter boende. Det är dock fortfarande viktigt att sätta igång med sökandet så fort man har fått sitt antagningsbesked för att vara säker på att hitta ett i tid.

Att hyra direkt på fastighetsägaren brukar oftast vara billigast men vanligast är att hyra via en typ av byrå som kallas ”inmobiliaria”.  Oavsett hur du väljer att hyra så brukar man oftast behöva betala minst en månadshyra i deposition innan man får tillträde.