Nya badkläder inför din resa

Barcelona ligger som bekant vid Medelhavet. Staden kan faktiskt erbjuda ungefär fem kilometer strand. Katalaniens huvudstad är således inte bara en stad för kultur och arkitektur, mat och barer. Det finns även flera bra stränder där du kan spendera en dag eller två.

Stränder i Barcelona

Den mest kända stranden i Barcelona är Platja de la Barceloneta. Stranden befinner sig i den ikoniska stadsdelen La Barceloneta. I samma kvarter finns det ytterligare tre stränder. En annan trendig del av Barcelona är El Poblenou där gamla verkstäder omvandlats till designstudios. Även i denna del av staden går det bra att ta dig ett strandbad. Mellan La Barceloneta och El Poblenou finns dessutom ett turkiskt inspirerat badhus ifall du hellre besöker en parfymerad ångbastu än ligger på stranden.

Badorter i närheten

Du kan även besöka stränder i Barcelonas närhet. Sitges är en klassisk badort som tidigare var en fristad för konstnärer och homosexuella. Ytterligare en bit söderut ligger den gamla hamnstaden Tarragona. Där hittar du en amfiteater och vackra stränder. Så innan du reser till Barcelona kan det vara bra att ta en titt online för att införskaffa nya badkläder. Bra att tänka på är att skaffa en som torkar snabbt, samtidigt som den är snygg och trendig.

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.