Klimat

Väder och klimat

Barcelonas läge vid Medelhavet ger staden ett milt klimat med behagliga temperaturer året runt. Du hittar det bästa vädret under maj, juni och september, då temperaturen är varm och det inte blåser så mycket.Under augusti kan det vara mycket varmt, brisen från Medelhavet brukar inte svalka så mycket som man kan önska. Under januari är det som kallast. Barcelona får mycket regn, men sällan snö.Denna sida ger dig en sammanfattning av väder, klimat och månatliga temperaturer under ett genomsnittligt år i Barcelona.

Genomsnittliga månatliga temperaturer i Barcelona

Månad Medeltemperatur
Januari 10 °C
Fabruari 13 °C
Mars 13 °C
April 16 °C
Maj 18 °C
Juni 21 °C
Juli 25 °C
Augusti 29 °C
September 22 °C
Oktober 18 °C
November 16 °C
December 12 °C

Vilka är de bästa månaderna för ett besök i Barcelona?

Som man kan se av tabellen ovan är vädret är behagligt under större delen av året. Man kan uppleva det absolut bästa vädret från maj till slutet av september, detta göra dessa månader särskilt attraktiva för ett besök i staden.Augusti är i allmänhet mycket varmt, ibland upp mot runt 35 °C, och fuktigt. Om du väljer att besöka Barcelona i augusti så se till att välja ett hotellrum med luftkonditionering.

De svalare månaderna

Vädret i oktober och november är fortfarande trevligt, men börjar bli lite svalare, 15-21°C. Solen kanske inte skiner genom molnen varje dag, så under dessa månader ska man vara beredd på mulet väder och kanske lite regn.Kom ihåg detta är bara riktlinjer och vädret kan variera något från år till år. Särskilt under de senaste åren har vädret varit mer varierat än tidigare.

Vinter

Från november till februari är temperaturen svalare, i genomsnitt omkring 12°C. Det brukar inte regna så mycket under vintern, även om det är svalare. Ofta kan man få soliga dagar ändå, men man ska vara beredd på moln och regn.