Fotbollsupplevelse

Vi har tidigare skrivit om att åka till Barcelona för att med resten av alla katalanska Culés, som FC Barcelonas fans kallas. Att åka dit och förskaffa sig biljetter på plats är för de flesta ingen svårighet, men ibland kan det vara orsaker som gör att man gärna vill lösa det på ett lite enklare sätt.Orsaker till detta kan vara exempelvis om man har en äldre, eller yngre för den delen, familjemedlem som ska följa med på resan och som på ett eller annat sätt har svårighet att röra sig eller är för liten för att dras runt på gator och torg alltför mycket.

Fotbollscharter

Då är den bästa idén att göra likt med en charterresa, man bokar helt enkelt allt redan innan man åker till Spanien. Det finns flera företag i Sverige som specialiserat sig just på fotbollsresor och andra typer av resor till sportevenemang. Det fina med sådana företag är att man i regel kan komma med alla sina önskemål så skräddarsys din resa därefter. En av de stora aktörerna i branschen, GO Sport Travel, gör tydligt klart på sin sida att man ordnar med allt det praktiska, och har man önskemål om något utöver detaljerna med resa, boende och matchbiljett så ordnar man gärna det också. Till Barcelonaresenärer föreslår man till exempel ett besök på den vackra vingården Freixenet en bit utanför staden.

Fotboll i Barcelona

Fotbollen i Barcelona är kult, nästan religion. Den är också speciell på så vis att den är en sån viktig del i den katalanska kulturen. Många i Barcelona vill att Katalonien ska vara en självständig republik, friställd från Spanien. Fotbollen är också en viktig del i den apparaten eftersom många av spelarna är tydliga med att de står bakom de som förespråkar ett självständigt Katalonien.Sen ska väl sägas att själva sporten och dess resultat har en viss åverkan för varför man kan rätt ofta kan fylla Camp Nou med de närmare 100 000 åskådarna som är det som får plats där inne.

El Clasico

El Clasico är namnet matcherna mellan ärkerivalerna FC Barcelona och Real Madrid. Matcherna drar till sig enorm uppmärksamhet från fotbollsintresserade världen över. Anledningen till att lagen är ärkerivaler är bland annat för att det är just dessa två giganter som under väldigt många år varit de som, nästan helt uteslutande andra lag, stått som segrare av ligan när säsongen kommit till ända.För ett par år sen så var det en total dominans av Barcelona och avslutningen på denna dominans var ganska signifikativ då man totalt krossade Real med 5-0 – vilket innebar att man vunnit fem El Clasico i rad. De senaste två åren har det dock åter varit jämna matcher med både oavgjorda matcher och segrar för för båda lagen.