Fotboll

Fotboll i Barcelona

Om du flyger till Barcelona för att titta på en match med t.ex. FC Barcelona kan det vara bra att boka både biljetter och hotell innan. Om man bara vill bo i ett billigt hotell så kan man bo var som helst i Barcelona som har en tunnelbanestation i närheten. Man kan boka färdiga fotbollsresor i paket, men det blir oftast billigare om man bokar allt själv separat.

Fotbollsbiljetter, FC Barcelona

Biljetter till matcher på FC Barcelona är åtråvärda, det är dock värt att minnas att Camp Nou, FC Barcelonas stadion och rymmer nästan 100 000 åskådare. Så även om du inte har köpt en biljett före resan till Barcelona så behöver det inte vara svårt att få tag på en biljett, så länge det inte är match i Champions League eller toppmach som t.ex. match mot Real Madrid. Oftast kan man få tag på biljetter nära inpå matchen.Biljetter till matcher är tillgängliga på olika ställen. Om du vill köpa dem från utlandet kan det vara enklast att köpa dem på nätet men det är också möjligt att köpa dem via telefon.

Biljetter via telefon:

FC Barcelona telefonnummer: 0034 93 496 3600Samtalet kan ske på spanska, katalanska eller engelska. Den första delen av samtalet är automatiserad, tills du kopplas fram till en operatör för att göra ditt köp. Biljetter kan köpas med ett kredit eller betalkort.

Livsmedelsaffärer:

Det är nu möjligt att köpa biljetter genom ”ServiCaixa”, detta är ett system som tillåter människor att köpa biljetter från bankomater. Håll utkik efter ”la Caixa” uttagsautomater i hela Barcelona där du kan följa instruktionerna för att köpa en matchbiljett. Det är inte nödvändigt att ha ett spansk bankkonto för att göra detta. Du behöver bara ett kontokort eller kreditkort.

Nou Camp:

Biljettkassan på Camp Nou finns på två olika ställen, Acess 9 och Access 14.Öppettider för Access 9:

  • Måndag-torsdag: 10:00-18:00
  • Söndagar: 10:00-14:15

Öppettider för Access 14:

  • Måndag- torsdag: 09:00-13:30 och 15:30-18:00
  • Fredag: 09:00-14:30
  • Lördag: 09:00-13:30