Aktiviteter

Saker att göra i Barcelona

Denna sida ger dig en allmän inblick i saker och aktiviteter man kan göra i Barcelona, i Barcelona finns det verkligen mycket att göra.När man besöker en storstad som Barcelona så beror ju det mesta på ens egna intressen och vilken typ av resa och semester man är ute efter, det finns troligen något i Barcelona som passar alla smaker.Som ni ser finns det verkligen en massa olika saker att göra i Barcelona. Vem du än är, kan du göra så mycket eller så lite som du vill och vart du än går i staden kan man vara säker på att hitta något av intresse.

Kultur och arkitektur

Barcelona är en stad genomsyrad av kultur och historia, så om det är sightseeing man är ute efter så har du kommit till rätt ställe. Barcelona är mest känd för den fantastiska arkitekturen av Antonio Gaudi, vars byggnader är spridda runt hela staden. Den mest berömda och imponerande kan ses längs Passieg De Gracia där du hittar La Pedrera och Casa Batlló. Eller bege dig till Parc Guell som är en vacker park designad av Gaudi själv. Den mest imponerande av Gaudis verk är utan tvekan Sagrada Familia, det stora och ännu ofullbordade templet. Man kan inte undgå att vara ödmjuk inför ett sådant imponerande och ambitiöst projekt, detaljerna på fasaderna och ytterväggarna är häpnadsväckande.Utöver Gaudi, erbjuder Barcelona mycket i termer av arkitektonisk briljans. Den gotiska katedralen i hjärtat av de gotiska kvarteren är ett måste. Vandra bara runt i Barcelona så kommer du att stöta på en stor mängd av vackra byggnader. Besök även den berömda gatan Las Ramblas, det finns mycket där att se och uppleva.För alla kulturintresserade har Barcelona ett stort utbud av museer. Museet för modern konst, MACBA, och CCCB som ligger i närheten är värda besök, dessa har ofta mycket bra utställningar. Caixa Forum är ettmuseum som har olika konstutställningar varje månad, det ligger alldeles intill Plaza de España på Avenida Marques de Comillos, som är populär bland lokalbefolkningen men ignorerar av turister vilket är synd eftersom museet är bra och gratis. Nära Caixa Forum finns ett museum för katalansk konst, MNAC, vackert både på insidan och utsidan.

Mat i Barcelona

Barcelona har god mat, det råder ingen tvekan om det. Du kan få vad du vill från internationell mat och katalanska favoriter till tapas och skaldjurtallrikar. Allt man behöver göra är att se sig omkring, det finns många mycket prisvärda restauranger, samt några extremt dyra. Folk i Barcelona äter sent, lunch är vanligtvis runt klockan 14:00 och middag klockan 22:00, när det gäller middagen är det oftast bäst att boka bord. Liksom med mycket annat, om man vill ha bra kvalitet utan att det ska var dyrt bör man välja något annat ställe än Las Ramblas att leta upp en restaurang på.Tapas är särskilt bra runt Barceloneta, detta var ursprungligen en fiskeby och fortfarande finns det många små mysiga lokala restauranger där man kan få färska skaldjurstapas till bra priser.För en romantisk middag kan Limbo på Calle Merce rekommenderas, den subtila och romantisk maten är utsökt. Om du vill ha något lite mer fartfyllt kan man prova en av de italienska restaurangerna längs Calle Ample, restaurangen Made in Italy har levande jazz på lördags och tisdags kvällar.Marknaderna La Boqueria på Las Ramblas och Mercat St Antoni är populära, dessa är fyllda med färska produkter för att fresta besökarna på alla sätt.

Saker att göra i Barcelona för familjen

Barcelona är en barnvänlig plats och det finns mycket som barnen kommer att tycka om. Till att börja med finns det djurpark i Parc Ciutadella, detta är ett stort zoo som ger både stora och små en dags underhållning. I Barcelona finns även Europas största akvarium, vilket är värt ett besök.Ett annat bra ställe för barn är Poble Espanyol, i Montjuic. Poble Espanyol är en udda plats, en by som grundades 1929 för att imitera olika stilar av spansk regional arkitektur. Här finns massor av hantverksbutiker och aktiviteter man kan titta på såsom t.ex. glasblåsning. När man är i montjuicområdet ska man inte missa den magiska fontänen, med både musik och ljuseffekter.Något annat barn tycker om är linbanan som går från Barceloneta Beach över till Montjuic. Det inte något för de som är höjdrädda, men det är roligt och man får en fantastisk utsikt över staden.Det finns även ett chokladmuseum nära Arc de Triomph som guidar besökarna i chokladens historia och slutar i en butik och ett café där man kan vila och njuta av en krämig varm choklad.

Saker att göra i Barcelona för par

Paris kan vara huvudstaden för romantik, men Barcelona är inte så mycket sämre för dem med kärlek i sinnet. Barcelona lockar med stränder, balkonger med utsikt över gatan nedanför, god mat och bra vin.Om det är soligt kan du bege dig till Parc Ciutadella, som är en stor lummig park där man kan hyra trampbåtar och åka ut på sjön.Vid Tibidabo finns en bar med utsikt över hela staden. Baren heter Mirablau och är perfekt för en cocktail i början av en kväll.

Barer och klubbar

Barcelona är en partystad, oavsett tid på natten eller morgonen finns det alltid något på gång. Det finns barer som passar alla, konstiga sådana, hemliga sådana, katalanska sådana, irländska pubar, sådana med fin utsikt och vissa med en trendig kundkrets.Barerna är i Barcelona är öppna till 03:00 normalt, så man behöver inte ha någon brådska utan man kan vandra runt mellan olika platser. Här är några barer somm kan vara värda ett besök.L’Arquer, inget slår denna bar som har banor för bågskytte.Miramelinda, en elegant bar i trendiga El Born-området som gör mycket goda mojitos.Ommsession, för den designmedvetna som gillar att vara omgiven av liknande folk ska gå till denna loungebar som är knuten till Hotel Omm.Manchester Bar, en trevlig bar i Raval som en hyllning till engelsk indiemusik och liknande musik från 90-talet.London Bar, levande musik varje kväll i denna bar som tidigare har besökts av Picasso och Hemingway.När det gäller klubbar finns ett stort utbud.Om hiphop är din grej kan man gå till Jamboree en måndag kväll, eller City Hall Nightclub på torsdagskvällar. Håll ögonen öppna efter flygblad i butiker och kaféer som ger rabatt eller fri entré.De flesta av de andra klubbarna spelar en mix av house, funk och ibland lite åt trance-hållet.